o nas

Avtokamp in prenočišča Lupis se nahajajo zgolj 100 metrov izven središča Lovišta, kjer lahko najdete trgovino, pošto, nekaj kavarn in restavracij. Do prodnate plaže z delno betoniranimi površinami za sončenje je le 10 metrov. V bližini se nahajajo še nudistična plaža in igrišče za odbojko na mivki. Pred najmočnejšim opoldanskim soncem se lahko skrijete v zavetje sence košatih borovcev.

Lovište je ribiško mestece na obali idiličnega zaliva na skrajnem zahodu polotoka Pelješac. Mestece šteje le okoli 200 stalnih prebivalcev, ki so v večini ribiči ter vinogradniki, njihova skupna lastnost pa je izredna gostoljubnost.
V Lovištu ne boste našli hotelov, ne masovnega turizma, vseeno pa nudi vse, kar potrebujete za prijetno preživet dopust. Še več, na plažah Lovišta nikoli ni velike gneče, če pa si boste zaželeli samote, mestece obdaja več kot deset prelepih divjih in osamljenih plaž, ki so dostopne le peš.
Mestece prav tako na ogled ponuja nekaj obiska vrednih kulturnih in arheoloških znamenitosti. Ker se nahaja na samem rtu polotoka Pelješac, ni tranzitno, kar pomeni, da je prometa skozi mesto zelo malo. Najbližje večje mesto je Orebić – “mesto starih kapitanov”, ki je trajektno izhodišče za otok Korčula. Blizu je tudi zgodovinsko mesto Ston, prav tako pa tudi Dubrovnik ni daleč.